Zootehnie

Forum de batut campii pe zootehnie. Uneori pertinet...alteori pe langa...uneori cu scop...alteori fara...uneori din pasiune...alteori din plictis...
 
HomeSearchRegisterLog in

Share | 
 

 Adresa web a facultatii

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
avatar

Posts : 582
Join date : 2008-10-01

PostSubject: Adresa web a facultatii   Thu Oct 02, 2008 1:25 am

http://www.usamvcluj.ro/html/facultati/zootehnie.html

Veacul din urma s-a dovedit a fi o transformare vertiginoasa a tuturor formelor de viata, a impus modificari corespunzatoare de structura în învatamântul agricol superior din tara noastra. In acest context, zootehnia, dupa ce a evoluat pe parcursul anilor în cadrul Facultatii de Agronomie si apoi a celei de Medicina Veterinara, urmare a hotarârii Ministerului Învatamântului nr. 80446 din 29 iunie 1968, s-a constituit în Facultatea de Zootehnie .

Durata scolarizarii era de 5 ani între anii 1968 si 1978, iar în continuare pâna în 1990 de 4 ani, revenindu-se la 5 ani, începând cu anul 1990. Începând cu anul 1979 si pâna în anul 1987, Facultatea de Zootehnie este contopita cu cea de Medicina Veterinara, ambele functionând în cadrul Sectiei de zootehnie si medicina veterinara a Facultatii de Agronomie, iar în continuare pâna în 1990, profilul de inginer zootehnist îsi desfasoara activitatea într-o singura catedra denumita de Zootehnie, din cadrul Facultatii de Agronomie.

Dupa 1989, pe baza autonomiei universitare, Facultatea de Zootehnie Clujeana îsi recapata fiinta, la fel ca toate celelalte facultati surori din tara, functionând, ca urmare, independenta, structurata pe catedre, în cadrul Universitatii de Stiinte Agricole din Cluj-Napoca.Începând din 1992, în tendinta de diversificare si adaptare a învatamântului la conditiile de privatizare si liberalizare a agriculturii, învatamântul zootehnic superior din Cluj functioneaza cu doua sectii, cea de Zootehnie si cea de Biotehnologii în agricultura, ambele cu durata studiilor de 5 ani si cu acordarea titlurilor de inginer diplomata luat fiinta . In cadrul Colegiului Universitatii de Stiinte agricole din Cluj-Napoca s-a înfiintat colegiul "Cresterea animalelor, controlul, prelucrarea si valorificarea productiilor", la Cluj-Napoca,Reghin si Tg.Mures cu durata de scolarizare de 3 ani si acordarea diplomei de "inginer colegiu ".Incepand cu anul universitar 2001-2002 s-a infiintat o noua specializare la invatamant de lunga durata:"Piscicultura" cu durata de studiu de 5 ani.

SURSA: http://www.usamvcluj.ro/html/facultati/zootehnie.html
Back to top Go down
http://zootehnie.forumotion.com
 
Adresa web a facultatii
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Zootehnie :: Institutii de invatamant :: Universitatea de Stiinte Agronomice si Medina Veterinara Cluj-Napoca-
Jump to: