Zootehnie

Forum de batut campii pe zootehnie. Uneori pertinet...alteori pe langa...uneori cu scop...alteori fara...uneori din pasiune...alteori din plictis...
 
HomeSearchRegisterLog in

Share
 

 Adresa web a facultatii

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin

Posts : 581
Join date : 2008-10-01

Adresa web a facultatii Empty
PostSubject: Adresa web a facultatii   Adresa web a facultatii Icon_minitimeThu Oct 02, 2008 1:23 am

http://www.univagro-iasi.ro/zootehnie/

Adresa web a facultatii Banner0001

Scurt istoric
Facultatea de Zootehnie din Iasi s-a infiintat in anul 1951 in baza Hotararii Consiliului de Ministri din acea vreme (H.C.M. nr. 1056), în cadrul Institutului Agronomic, dupa ce in anul 1948 se înfiintasera la Bucuresti si Arad alte doua facultati.
Înfiintarea învatamântului superior zootehnic la Iasi era justificata având în vedere ca în cadrul Facultatii de Agronomie se crease o adevarata scoala de zootehnie datorita marelui profesor Agricola Cardas. Astfel:
- în anul II se preda "Zootehnia generala";
- în anii III si IV: "Cresterea taurinelor si cabalinelor", "Cresterea ovinelor si porcinelor";
- în anul V: "Cresterea pasarilor si iepurilor de casa", "Apicultura si sericicultura" si "Piscicultura".
Pe parcursul anilor III si IV se preda cursul de "Industrii agricole" în cadrul caruia erau prezentate notiuni de lactologie si tehnologia carnii.
Tot prin grija profesorului Agricola Cardas au fost create patru laboratoare de zootehnie cu dotarile necesare, precum si ferme didactice cu un pronuntat caracter zootehnic sau exclusiv zootehnic. În anul 1955 Institutul Agronomic din Iasi elibereaza primele diplome de ingineri zootehnisti, decan al Facultatii de Zootehnie fiind Prof. dr. Gh. Drugociu.

În anul 1957, Facultatea de Zootehnie se uneste cu Facultatea de Agricultura, formând Facultatea de Agricultura si Zootehnie, cu trei sectii: Agricultura, Horticultura si Zootehnie. Începând cu promotia care a dat admiterea în 1955, pentru sectiile de Zootehnie durata studiilor s-a marit la 5 ½ ani. În anul 1962, sectiile de Zootehnie ale Facultatilor de Agricultura si Zootehnie se desfiinteaza.
Studentii din anii IV si V Zootehnie au terminat ca ingineri în specialitatea Zootehnie, cei din anul III au fost transferati la Facultatea de Medicina Veterinara din Bucuresti, unde dupa studii de 1 ½ ani au terminat ca medici veterinari, iar studentii din anii I si II au fost integrati în Facultatea de Medicina Veterinara din Iasi care se înfiintase între timp. De specificat ca pregatirea zootehnica a continuat sa se faca cu profesorii afirmati în scoala zootehnica ieseana.

Concentrarea efectivelor de animale cât si specializarea unitatilor zootehnice a condus la reînfiintarea în anul 1968 a Facultatii de Zootehnie, cu o durata a studiilor de 5 ani. În anul 1975, Facultatile de Zootehnie si de Medicina Veterinara din Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara se unesc organizatoric devenind sectii în cadrul noilor facultati de Zootehnie si Medicina Veterinara, în timp ce la Bucuresti cele doua facultati continua sa existe separat.

În 1986, toate facultatile si sectiile din Institutul Agronomic din Iasi sunt integrate într-o singura facultate – Facultatea de Agronomie, cu 4 sectii: Agricultura, Horticultura, Zootehnie si Medicina Veterinara.
Durata studiilor la sectia de zootehnie ramâne tot de 4 ani, absolventii primind în continuare titlul de ingineri zootehnisti. Din anul 1990, Facultatile de Zootehnie revin la starea de normalitate, de sine statatoare, cu o durata a studiilor de 5 ani. Din anul universitar 1991-1992 absolventii Facultatii de Zootehnie primesc titlul de inginer-diplomat cu specializarea in zootehnie.
Numarul total de studenti intre anii 1951 - 2004: 3700

Adresa web a facultatii Logo-zoo

SURSA: http://www.univagro-iasi.ro/zootehnie/
Back to top Go down
http://zootehnie.forumotion.com
 
Adresa web a facultatii
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Zootehnie :: Institutii de invatamant :: Universitatea de Stiinte Agronomice si Medina Veterinara Iasi-
Jump to: