Zootehnie

Forum de batut campii pe zootehnie. Uneori pertinet...alteori pe langa...uneori cu scop...alteori fara...uneori din pasiune...alteori din plictis...
 
HomeSearchRegisterLog in

Share
 

 Adresa web

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin

Posts : 581
Join date : 2008-10-01

Adresa web Empty
PostSubject: Adresa web   Adresa web Icon_minitimeThu Oct 02, 2008 1:21 am

http://www.zootehnie.ro/indexro.htm

ISTORIC

Anul 1948, an de profunde transformări de ordin structural în învăţământul de toate gradele din ţara noastră, marchează şi începutul organizării învăţământului superior zootehnic, ca învăţământ de sine stătător.

Astfel, prin Decretul nr. 175 publicat în Monitorul Oficial din 03.08.1948 a fost înfiinţat Institutul de Zootehnie şi Medicină Veterinară din Bucureşti cu trei facultăţi: Facultatea de Zootehnie nou înfiinţată prin acest Decret, Facultatea de Medicină Veterinară existentă, desprinsă din cadrul Universităţii din Bucureşti şi Facultatea de Piscicultură nou creată, cu sediul la Constanţa.

Conform Decretului 175/1948, Facultatea de Zootehnie avea sarcina să pregătească specialişti cu studii superioare în domeniul creşterii, ameliorării şi exploatării animalelor domestice, absolvenţii primind după susţinerea examenului de stat, titlul de „Inginer zootehnist”.

Înfiinţată în anul 1948, Facultatea de Zootehnie din Bucureşti a funcţionat până în anul 1952, timp de patru ani universitari în cadrul Institutului De Zootehnie şi Medicină Veterinară.

În toamna anului 1952, Institutul de Zootehnie şi Medicină Veterinară a fuzionat cu Institutul Agronomic din Bucureşti într-o singură unitate de învăţământ superior agricol cu denumirea de Institutul Agronomic Nicolae Bălcescu (astăzi Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară), Facultatea de Zootehnie şi cea de Medicină Veterinară intrând în componenţa acestui Institut. Facultatea de Piscicultură a trecut în componenţa Institutului de Construcţii Navale şi Piscicultură de la Galaţi.

Ca facultate de sine stătătoare în cadrul Institutului Agronomic Nicolae Bălcescu, Facultatea de Zootehnie din Bucureşti a funcţionat 5 ani universitari, and cursuri de zi iar din anul universitar 1952/53 şi cursuri fără frecvenţă.

În toamna anului 1957, Facultatea de Zootehnie s-a unit cu Facultatea de Agronomie, cele două foste facultăţi funcţionând ca secţii în cadrul unei facultăţi unice cu denumirea de Facultatea de Agricultură şi Zootehnie.

În anul 1962, Secţia de Zootehnie îşi încetează activitatea, pregătire cadrelor superioare necesare sectorului zootehnic urmând a se face numai prin Facultatea de Medicină Veterinară, al cărei profil şi conţinut a fost substanţial restructurat, disciplinelor specifice pregătirii zootehnice fiindu-le repartizate, prin planul de învăţământ, 50% din volumul total de ore.

După şase ani, timp în care pregătirea cadrelor pentru creşterea animalelor s-a realizat în cadrul profilului larg al Facultăţii de Medicină Veterinară, s-a constatat că într-o durată de 5 ani de studii nu pot fi asigurate, în totalitate, cunoştinţele necesare atât cele de profil veterinar cât şi cele de profil zootehnic.

Ca urmare, în anul 1968, Facultatea de Zootehnie a fost reînfiinţată, definindu-se totodată şi conţinutul profilului „zootehnie”. La reînfiinţare în anul universitar 1968/69, Facultatea de Zootehnie ţi-a început activitatea cu studenţi în primii trei ani de studii, organizându-se concurs de admitere pentru anul I şi constituindu-se anii de studii II şi III din absolvenţi ai anilor I şi II ai Facultăţii de Medicină Veterinară.

În cei 55 de ani de existenţă, Facultatea de Zootehnie din Bucureşti a dat economiei naţionale, respectiv agriculturii, de specialişti din care prin cursuri de zi şi prin cursuri fără frecvenţă. Absolvenţii Facultăţii de Zootehnie din Bucureşti s-au evidenţiat prin profesionalismul lor în organele de decizie centrale sau locale, în unităţile de producţie de stat sau particulare, în învăţământul universitar şi cel preuniversitar, în cercetarea ştiinţifică etc. ei demonstrând din plin utilitatea specialistului zootehnist în cadrul progresului general al agriculturii.

SURSA: http://www.zootehnie.ro/indexro.htm
Back to top Go down
http://zootehnie.forumotion.com
 
Adresa web
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Zootehnie :: Institutii de invatamant :: Universitatea de Stiinte Agronomice si Medina Veterinara Bucuresti-
Jump to: