Zootehnie

Forum de batut campii pe zootehnie. Uneori pertinet...alteori pe langa...uneori cu scop...alteori fara...uneori din pasiune...alteori din plictis...
 
HomeSearchRegisterLog in

Share | 
 

 Putem sacrifica mieii si porcii in mod traditional

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin

Posts : 581
Join date : 2008-10-01

PostSubject: Putem sacrifica mieii si porcii in mod traditional   Mon Jun 01, 2009 8:00 am

Parlamentul European a adoptat amendamentele care permit sacrificarea mieilor si a porcilor in mod traditional – Constantin Dumitriu (PDL, PPE-DE)

Ultima sesiune plenara din aceasta legislatura a Parlamentului European a marcat recunoasterea la nivel european a traditiilor romanesti in ce priveste sacrificarea porcilor si a mieilor. Amendamentele europarlamentarilor romani Constantin Dumitriu si Maria Petre prin care cereau acceptarea practicilor traditionale pentru sacrificarea mieilor si a porcilor au fost adoptate cu o larga majoritate.

"Pastrarea traditiilor a fost o prioritate pentru mine in acest mandat si va continua sa fie intrucat am convingerea ca acestea sunt o componenta definitorie a poporului roman. Mai mult, cred ca aceste traditii, fie ca vorbim de obiceiuri sau produse traditionale, pot fi valorificate si economic. Tocmai de aceea am organizat si un eveniment de 3 zile in Parlamentul European, dedicat produselor traditionale romanesti, unde au participat peste 3000 de persoane.

Ca reprezentanti ai cetatenilor romani in Parlamentul European avem o datorie sa le sustinem interesele, iar multi dintre cei cu care m-am intalnit mi-au semnalat aceasta problema a obligativitatii asomarii. Chiar daca au fost necesare eforturi timp de cateva luni pentru a ne convinge colegii, ma bucur ca intr-un final am obtinut aceasta exceptare. Sa nu uitam si argumentul economic pe care l-am adus, anume ca aceste tehnici speciale de sacrificare impuneau o povara financiara pentru taranii romani.", a declarat Constantin Dumitriu, membru in Comisia de Agricultura si Dezvoltare Rurala a Parlamentului European.

SURSA: http://www.gazetadeagricultura.info/index.php?option=com_content&view=article&id=2653:putem-sacrifica-mieii-si-porcii-in-mod-traditional&catid=35:Zootehnica&Itemid=132
Back to top Go down
http://zootehnie.forumotion.com
 
Putem sacrifica mieii si porcii in mod traditional
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» How crossbows work
» What to plant after corn is finished?
» Anti-Freeze Or Coolants
» Crossbow sting making? Any good tutorials
» My first try

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Zootehnie :: Diverse :: Discutii libere-
Jump to: