Zootehnie

Forum de batut campii pe zootehnie. Uneori pertinet...alteori pe langa...uneori cu scop...alteori fara...uneori din pasiune...alteori din plictis...
 
HomeSearchRegisterLog in

Share | 
 

 boala la gaini in italia

Go down 
AuthorMessage
gmoPosts : 21
Join date : 2008-12-18

PostSubject: boala la gaini in italia   Sat Dec 20, 2008 6:18 am

este un fapt din septembrie.am cumparat din comert 30 pui de 100 de zile. nu cunosc rasa. au inceput sa moara din a doua saptamana. se auzea un zgomot ciudat cand respirau si au inceput sa ,, le curga mucii,,. am fost la un veterinar si a zis ca au racit. cu toate ca aici in zona unde locuiesc este mult mai cald ca la noi nu ninge si nici nu ingheata. sau imbolnavit toti puii care ii aveam si au murit. mi-au dat picaturi care se dau in apa dar nu au avut nici un efect. se nunesc ecoplus de la viridia. componente: destrosio, polietilenglicole, estrattosecco di citrus paradisi, estratto secco di salix alba. acum cum se dezinfecteaza locul unde au stat ca la primavara sa-l repopulez? pun eu oua in incubator nu vreau sa mai cumpar pui.
Back to top Go down
Admin
Admin
avatar

Posts : 582
Join date : 2008-10-01

PostSubject: Re: boala la gaini in italia   Sat Dec 20, 2008 9:04 am

Dezinfectie inainte de repopulare:
- Faci prima data curatenie mecanica si inlaturi toate resturile de materie organica. Acolo este locul in care microorganismele se dezvolta, si tot din cauza ei eficienta dezinfectantelor este redusa.
- Daca ai posibilitatea fa o flambare a intregului adapost. Este cea mai buna metoda de dezinfectie. Se gasesc si in comert diferite tipuri de aparate de flambat, unele se ataseaza la butelie, altele sunt mai mici si mai portabile, pe benzina.
- Varuieste adapostul dupa asta
- La sfarsit foloseste un dezinfectant cu specrtu larg (bactericid, fungicid, virucid, oocid) , de genul: Virkon, Virucidal.
Toate aceste metode ar trebui sa iti asigure dezinfectia adapostului.
Back to top Go down
http://zootehnie.forumotion.com
gmoPosts : 21
Join date : 2008-12-18

PostSubject: boala la gaini in italia   Sun Dec 21, 2008 3:54 am

multumesc pentru sfaturi
Back to top Go down
gmoPosts : 21
Join date : 2008-12-18

PostSubject: Re: boala la gaini in italia   Mon Jun 15, 2009 1:23 am

am cunparat iar ...cica de la o ferma de incredere fazani. dupa o luna a murit fazanul avea pe intestine o chestie alba si acum au inceput sa se inbolnaveasca puii si gainile, stranuta si nu pot respira. este gripa aviara? care este tratamentul? multumesc
Back to top Go down
Sponsored content
PostSubject: Re: boala la gaini in italia   

Back to top Go down
 
boala la gaini in italia
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Zootehnie :: Zootehnie Speciala :: Avicultura (Gaini) :: Cresterea pasarilor de rasa ca hobby-
Jump to: